Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mitt nytagna körkortshjärta letar äventyr i de småländska skogarna


Fredagsnöje, spökhus

grusväg mammas bil vänner i bilen sen fredag äventyr
sådant vi sysslar med
här ute på landet
kör längs med en enslig grusväg
rakt in i en skog
höger här
höger igen
vänster
mindre
och
mindre
väg
gropigt fan kommer dra sönder bilen plingar till

vi är på väg
till ett spökhus
för våra hjärtan längtar efter kicken

trasiga fönster en dörr på glänt
en gammal cykel utan däck
står utanför
som om den vuxit fast i jorden
är en del av huset
en del av kvinnan som en gång bodde här
utan varken el eller vatten
cyklade en mil in till byn
när hon behövde handla

och våra hjärtan bubblar av rädslan längtan
de andra vågar inte stiga ur bilen
men mitt hjärta
längtar mest av alla
efter något
och jag stänger av bilen

det fanns inget där för mig att leva av
allt liv länge försvunnet
hon dog för två år sedan sa pappa när jag kom hem
bodde på ålderdomshem de sista åren
men under stormen sov hon i ladan
för att hennes ko inte skulle vara rädd
och jag känner att mitt hjärta har druckit lite av hennes liv ändå




Fri vers av Gerda Johansson
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-20 16:54



Bookmark and Share


  Carina Bendix
Bra skrivet, påminner lite om ett hus i en skog nära vårat bostadsområde där jag bodde när jag var barn.
2013-04-20

    ej medlem längre
Sista meningen är mästerligt skriven!
2013-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Gerda Johansson
Gerda Johansson