Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Didelphis Virgiana

 

Under det gröna lövverket
ligger två små opossum barn

en tjattrar efter mamma
den andra spelar död

på cementgången
sitter en flicka och en pojke

de ser
opossum mamman
sitta på en gren

hon klättrar sakta neråt
betraktar ungarna en stund

vi är alldeles tysta

hon vänder
klättrar upp
försvinner bort

tjattret på marken
blir allt högre

på cementgången
sitter en flicka och en pojke

och undrar varför
mamman försvann

hur ska barnen klara sig
vad ska de äta

på marken läggs
en morot och en clementin

så väntar vi en stund

tjattret tystnar
hos den ena

den andra vaknar till
förflyttar sig
allt närmare vägen

en pojke hämtar
en blå spade

där den lilla ungen
kan krypa upp

så läggs den varsamt
tillbaka under grenen igen

vi lämnar dem ifred
en stund

när vi kommer tillbaka

finns bara en morot
och en clementin kvar
under det gröna lövverket

 

© Eva Langrath april 2013




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-04-20 22:36



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så fint berättat.
2013-04-21

  aol
verkligen så berörande fint skriftat,
2013-04-20

  Fredrik P. VIP

Märkliga fenomen i naturens värld!
2013-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP