Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han reste sig

 

Solen går ner bakom, det är kväll igen. Det var morgon först och sedan dag. Det var ett sysslolöst görande under tiden.

I köket andas levande ljus utan att flämta. Hon sitter med ryggen mot diskbänken. Båda händerna på bordsskivan. Han reser sig och öppnar kylskåpet, drar ut en motvillig öl. Det välbekanta pyset, lutningen på glaset och ljudet av glas mot trä. Stolen knarrar när han sätter sig. Hon knarrar tillbaka. Diskmaskinen spolar av en sista gång, summerar det rena i hans ansikte med djupa suckar. Hon suckar tillbaka.

På andra sidan gården, ett hus som vilar under sitt tak. Hon låter vrida huvudet ditåt, som han inte ser. Som han inte hör, trutarnas lek däruppe. Bäddar med nya grenar, kvistar, näbbas. Hon näbbar tillbaka. Någon vandrar mellan rummen på andra våningen. Tankarna. Hon följer dem fram och tillbaka. Ända in i honom.

Han reser sig. Säger ingenting, men kroppen säger försiktigt. Nästan utan att röra, utan att göra. Öppnar kylskåpet och halar ut ännu en. Stolsbenen skrapar när han sätter sig. Hon skrapar tillbaka.

 

(c)Rebecca 2013

 




Prosa av DaRe Art Project
Läst 242 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-04-23 10:20



Bookmark and Share


  petter rost
Gillar det här stort, igen! Påminner mej om Andy Warhols film "Sleep" från 1963 med denna slutna scen där ingenting egentligen händer men så mycket sker. Bra!
2013-04-24

  cilax VIP
fin prosa, så där kokande avmätt
2013-04-23
  > Nästa text
< Föregående

DaRe Art Project
DaRe Art Project