Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en dålig teori jag undrar varifrån den kommer





jag har fått för mig
att ensamhet väljer den
som inte står ut
med sig själv

och i stället låter sig tystas
av andras liv och leverne

världsliga händelser
glädjor och sorger

att ensamhet skulle vara
ett val
vi gör för att överleva
våra egna känslor

det handlar inte om fysisk ensamhet,
ty

den socialt skickliges ensamhet
är den mest pinsamma
den svåraste att se och uthärda

där försiggår det livsbevarande självmordet
inför öppen ridå

inför en intet ont anande
begeistrad publik

de skulle bara veta
vad de applåderar




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-04-24 13:27



Bookmark and Share


  agneta pichler
att njuta ensamhet
fast man är social
Är oxå en sanning

att inte jaga efter happenings
Utan vara fullt nöjd med nuet
Är mogenhet
och acceptans av sig själv..


2013-04-30

  Kaptenlöjtnant
"den socialt skickliges ensamhet
är den mest pinsamma" fantastiskt formulerat!
2013-04-26

    ej medlem längre
Mycket tänkvärt!
Bara att tänka på ensamheten är ju en knut i sig själv!
2013-04-26

    ej medlem längre
Johan Asplund: asocial pratsamhet, kanske?
2013-04-24

    Bellissima
Tål att tänka på, det här...
2013-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP