Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Sval vind

 

Nordlig vind
något sval

solen vrider sig
letar sig ner mot marken

balkongens vindspel
vrider sig
slår sig ilsket

rabatten lyser
i orange och gult

en ensam blå iris
vaggar i vinden

bilar passerar
i en strid ström
på andra sidan sänkan

det hörs ett dån

ett blått tåg rusar förbi

ett Armtak tåg

tankarna vrider
sig i vinden

anar murarna
som byggs intill

när nästa tåg
glider fram

jag hinner läsa
we solute you

fårorna oroar mig

solen går i moln
jag drar på mig
den blommiga koftan

vindspelet spelar fortfarande ostämt

blommorna sluter sig
i rabatten

tystnaden är långt borta

 

© Eva Langrath april 2013




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 396 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-04-24 20:42



Bookmark and Share


  ULJO
Fint text, njutbar läsning
2013-04-26

  Bibbi VIP
Tack för detta fina!
2013-04-26

  Göran Strömqvist
För mig framstår dikten som ett pussel. Varje två- trerading utgör en bit i ett emotionellt pussel. Bit efter bit läggs stillsamt till de övriga och slutligen framträder helheten: Sval vind. Skön att läsa.
2013-04-25

  Heikki Hellman
En intressant 'ögonblicksbild' bjuder du oss! Det händer mycket i en kort text.
2013-04-25

  Lena Själsöga Keijser
i dessa vackra ord
kan jag höra
just vindspelen följa alla
hastigt påkomna ljud

du stämmer in i
skönhet
2013-04-24

  aol
lätt dansar din penna formar en så bedårande skrift,
2013-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP