Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnan

Så kliver gräset
ur natten

så möter kvinnan
älven

som varit i sagorna
för att födas


och hon är berget
där vattnet levat

där trädens blad
vuxit

medan snön
fallit


och världen är
hennes bröst

som ler
mot öppna vindar

när ängen viskar
om att leva





Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-04-24 23:32



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Som jag ofta tänker.
Det är fint att vara kvinna.
Det har du ju beskrivit här .

Hennes bröst som ler mot öppna vindar.
Ja vad säger man? Fullpoängare.
2013-06-16

  agneta pichler
mycket vacker..

bokmärks..


2013-05-01

  Chawa VIP
Ljuvlig poesi! Denna sparar jag!
2013-04-30

  Ingela Svenson VIP
Djupt ur poetens tankar, mycket vackert uttryckt!
2013-04-28

  Kim VIP
Strålande bilder! Det är bara : världen är hennes bröst... Det går inte riktigt ihop för mig med de andra blderna.... även om hon här ska få rätten att vara mångfascetterad då? Ett bröst som ler... nja. Synd att det skuggade min fascination för resten! Varit i sagorna f att födas...
2013-04-26

  Stefan Albrektsson
Stora bilder. Tycker särskilt mycket om den första och andra strofens suggestiva bildspråk.
2013-04-26

  Rise Little One
Kvinna ur ett större perpektiv... Underbart att läsa.
2013-04-25

    ej medlem längre
Poesi när den fyller ut alla begrepp.
Bokmärkes.
2013-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP