Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BLÅSIPPSBACKEN

I södersluttning, ligger blåsippsbacken
under gamla granar, och bland videsnår

Jag sätter mina fötter varsamt
och de prasslar, av bruna löv
som legat år från år

Jag böjer mej ned
och lyfter försiktigt på bladen
där jag tror, att blåsippan bor

Där är dom, små ludna knoppar
ännu böjda, och väntar på värmende sol

Bladen, de lägger jag sakta tillbaka
som ett skydd mot frostiga nättar

Går därifrå, men vänder åter
när jag vet att blåsippan själv
har kastat sitt täcke

 

 

M-L




Fri vers av Maj-Lis VIP
Läst 395 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-04-25 14:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Å va fint, häruppe dröjer vårblommorna också!
2013-04-28

  Undine
Visade denna för min mamma som tyckte den var urfin :)
2013-04-27

  Densen VIP
Hmm;)jag??kanske skulle jag också vilja ligga under ett sådant fint blått täcke:))))
2013-04-26

  Densen VIP
Ett täcke jag vackrare än något;)
2013-04-26

  Undine
Det är en lyx att få se den blomma i naturen. Min mamma älskar blåsippor och när vi var små brukade vi alltid åka ut tillsammans och leta efter dem på våren. Fina minnen :).
2013-04-26

  Lars Hedlin
Jätte fint..man blir glad!
2013-04-26

  Carina Bendix
Så vackert skildrat!
2013-04-25

  ResenärGenomLivet VIP
Åh...det är så vackert och man njuter så...
2013-04-25

    ej medlem längre
värmande läsning som andas vår..
2013-04-25

    Dan Myrbeck
Varsam och vacker
naturskildring.
2013-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Maj-Lis
Maj-Lis VIP