Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förbannad

Livet stannar aldrig, vad som än händer
Närstående dör, naturkatastrofer inträffar
Men jorden fortsätter snurra likförbannat

Pågående problem blir irrelevanta när någonting stort inträffar
Våra medelklass problem blir irrelevanta

Jag skäms när jag tänker på vad jag gnäller om
Jag skäms när jag ser andras problem
Jag skäms för hur egocentrerade vi är

Det är lätt att gnälla
Men inte lika lätt att se det positiva i vardagen

Det är för lätt att se problem i skitsaker
Gnälla över en trotsig unge eller ett mobil spel på sociala medier

Det gör ont i mig att det växer ett litet hat mot min egna generations självömkande




Fri vers (Fri form) av Jeppe
Läst 168 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-04-25 22:18



Bookmark and Share


  agneta pichler
mycket klarsynt skrivet..

applåd för den här texten..

men vi är inte mer än människor
och mår vi oxå dåligt

då blir det klagovisor.. tyvärr..

- och kom ihåg
själv egoism i liten skala
är bara sunt förnuft.. :)


2013-04-28

  Fairytailgirl
Du har så rätt i det du säger verkligen...
Och jag håller med för ser man sig runt omkring så har
man ju inga problem alls... Ja, det gäller att stanna upp i bland
och rannsaka saker på djupet och förstå hur bra man har det...
och som jag tänkt i dagarna att det enda som är viktigt är att man
är frisk för jag har och är lite orolig över min rygg och nu har jag haft
ett par bra dagar och varit så lycklig och tacksam då jag känt mig så toppenbra... fastän jag har andra
problem också, men de är egentligen inte så stora så att jorden går under
även om det kan vara tungt ibland.... Bra skrivet och så vansinnigt sant!!! :-)
2013-04-26

  Tess74
Så sant. Jag kan också stanna upp ibland, rycka mig själv i örat och säga vad fan, man lägger så mycket energi på skit! Mycket bra text
2013-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Jeppe
Jeppe