Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En felaktigt byggd jätteskrapa rasade samman, minst 270 döda !


Fabrikskatastrof i Bangladesh-Vinst i blod !

Här har ni ytterligare ett paradexempel på vad som händer när kapitalismen får härja fritt ! 

En textilfabrik, inrymd i en jätteskyskrapa i en stad i Bangladesh, ett kvalificerat fuskbygge , åtta våningar med över 1.000 textilarbetare , jobbande där, havererade totalt och blev, på några minuter, till rykande ruiner !  Minst 270 döda har grävts fram under ruinerna, rop hörs från de instängda, ägaren (som tjänat många miljoner på denna verksamhet) hotas av fängelsestraff och har flytt .

Flera stora USA-klädmultisar (ingen känd svensk kedja) har köpt kläder från denna fabrik och struntat totalt att de anställda närmast är att betrakta som slavarbetare, usla löner , 20-timmarsdag, barnarbete, vidrig arbetsmiljö i en livsfarlig byggnad mm mm , är bara några exempel i mängden !

En bank i närheten utrymdes några dagar innan denna katastrof sedan flera anställda sett stora sprickor i skrapans fasader , men ägaren till textilfabriken vägrade låta sina 1.000 anställda utrymma lokalerna ! 

Så, tänk på det här, när ni köper USA-kläder nästa gång, de kan komma från denna blodbesudlade fabrik ! Jag ska, iallafall, inte köpa USA-kläder förrän jag vet säkert att denna exportör inte är inblandad ! 

--




Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 403 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-26 13:44



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Vidden av denna katastrof är helt OFATTBAR ! Idag har man, TOTALT, funnit närmare ETTUSEN (1.000) DÖDA i rasmassorna !!!!!! Detta är inget annat än en SKAM och ett FRUKTANSVÄRT MONUMENT över GIRIGHETENS OBEGRÄNSADE ONDSKA !!!!!!!!!!!!
2013-05-10

  Mats Henricson
Beklämmande att läsa (igår) en av kolumnisterna i Metro som , i hela artikeln, lovordade Bangladeshs framgångar, arbetarnas löner har höjts och de stora klädköparna har tagit ansvar , enligt kolumnisten ! De många fabrikskatastroferna med flera hundratals dödsoffer nämndes bara i förbigående, på några få rader, det var inte så viktigt alls...... SKÄMMIGT ,Metro! !
2013-05-03

  poetryGirl
S hemskt!
Jag skulle aldrig köpa något på H&M!
2013-04-27

  aol
bra och skriften rep tag i mitt inre.
2013-04-27

    ej medlem längre
Man bör nog alltid kolla var kläderna kommer från.
2013-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska