Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland ligger själen i stiltje som en blank vattenyta... Bild målad av min bror Lars Ljudfil: Förklädd Gud Lars-Erik Larsson-------->


Någonstans ifrån

 

 

Vattenytan helt stilla

spegelblank

stiltje som i själen

 

plötsligt

en liten vindil

 

kanske vårvinden

någonstans ifrån

 

en lätt krusning

över spegelbilden

 

som när min tanke

får liv igen

 

ett litet ord föds

så ännu ett

 

växer till mening

livets mening

 

någonstans ifrån

 

 ***

 

Var inte rädd

för tomheten

 

vid stiltje

blir spegelbilden

klarare

 

 *

 

hör orden

någonstans ifrån

 

Jag 

 

ser

 

dig

 

vila din själ

 

i min

 

kärlek

 

 

***

 




Fri vers (Fri form) av Siggesdotter
Läst 539 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-04-26 21:28



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Vacker bild, vacker musik och vackra ord/kram
2013-04-30

  Nina.H
Grattis till placeringen! :)
2013-04-29

  Lärling
Mycket fin text att begrunda - och leva i.
2013-04-28

  ULJO
Fint diktat
2013-04-27

  Nina.H
Åh så vacker den här dikten var..vilken
känsla du förmedlar. Musiken lika ljuv
som dina ord! Applåd och bokmärke!
2013-04-27

    ej medlem längre
Så fint diktat..
2013-04-27

  Angela Bohlin VIP
Vackert!
2013-04-27

  Lars Hedlin
Så bra du skaldar ..Gillas mycket!
2013-04-27

  Eva Helene VIP
Dina ord är som balsam för själen. Sparar för dagens och kommande behov.
2013-04-27

  Chawa VIP
"Ur Intets hemlighet ska något vakna" - för att citera mig själv. Det är vackert...

2013-04-26

  ResenärGenomLivet VIP
Men så mycket vishet i dina ord...något att ta till sej...Bokmärker!
2013-04-26

    ej medlem längre

Blir djupt rörd av text o musik
vilken känsla i samklang ..
ett bokmärke ...
2013-04-26

    ej medlem längre
Ord som vaggar sinnet i en varm famn.
2013-04-26

    ej medlem längre
Finner en underbar trygg stillhet i dina ord.
2013-04-26

  walborg
Ljuvliga tankar och ord om frid i själen
2013-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter