Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath texten tidigare publicerad 2010-04-18


Förankrad

förankrad

 

för        ankrad

 

          

ankrad         för

 

hon smakar ordens

likhet och olikhet

 

smakar ordens värde

 

        *

 

bryggan förankrad

vid stranden mittemot

 

saknar spegelbild

 

men molnen simmar

tillsammans med björken

som står på huvudet i vattnet

 

när isen sakta

drar sig tillbaka

 

      
       *

 

den gamle mannen

vandra sakta på vägen

med käppen som stöd

 

ser ut över vattnet

anar ännu en vår

går sakta tillbaka

 

väntar i bilen

på de tre

som vandrar ner över fältet

 

till huset vid vattnet

där vintern ännu håller sitt grepp

 

där bäcken kastar sig fram

mitt i snömassorna

och räcket rasat

på framsidans altan

 

de vandrar sakta tillbaka

till den gamle mannen

 

som väntar

 

         *

 

i köket

visar hon honom

 

huset vid vattnet

från alla håll

 

på digitalkamerans LCD skärm

tittar han noga

vandrar runt med henne

 

ser eken med ofällda löv

och snödjupet

bäckens forsande fart

gräs-ön mitt i snön

och bad-stegens handtag

som vinkar från isen

 

han nickar förnöjt

 

hon tänker

på huset vid vattnet

 

huset som genom åren

 

för     ankrat  dem

 

ankrat    dem för

 

men att de nu

 

är förankrade

 

i frihet

 

 © Eva Langrath 2010

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-04-27 23:34



Bookmark and Share


    eva m h
Gillas!

2013-04-29

  Peter Olausson VIP
en så varsam bro över generationerna, byggd av de eviga njutningarna: vatten, moln, träd. Vad betyder då åldrandet?
2013-04-28

  Tino
Helt underbart!
Jag upplever texten som egen upplevt.
Kanske var det glädjen av mannen som fick henne att
dikta denna stund.
LCD skärmen fick bli hans ben som inte käppen klarade av att föra runt
Och han fick se trots smärta och handikapp.
2013-04-28

  Bibbi VIP
Fängslande både ord och bild.
2013-04-28

  ULJO
Intressant lek med ord
2013-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP