Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath Kolsvedja berget i Ljusdal


Kupade händer

 

Hon bär
den flämtande lågan
hem i sina kupade händer

veken är
så försvinnande
liten
när han stänger av musiken

ögonen urvattnat grå
möteslösa

orden stumma gummiband
utan spänst

hon vaktar
den flämtande lågan i natten

sömnlös
med kupade händer

veken är
så försvinnande
liten

lågan flämtande blå

det är långt tills det ljusnar

och var finns musiken

 

© Eva Langrath april 2013

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 684 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2013-04-29 20:51



Bookmark and Share


  walborg
Gripande fint
2013-05-06

  Rozsi.kovacs

otroligt fin
2013-05-06

  ULJO
Underbar läsning
2013-05-01

    ej medlem längre
Ordrikedom
och djup att
vistas
begrunda
meduppleva
i
2013-04-30

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-04-30

  agneta pichler
jag läser..

det finns hopp
så länge hon har ork
hålla elden vid liv..

mycket vacker text
2013-04-30

  Lethra
Fint. Ljusdal.. där bor mina föräldrar.
2013-04-30

  Änglaögon
Fint, gillar.
2013-04-30

    Bodil Sandberg
Du är så himla bra Eva!!en helt underbar dikt!!vilken känslofull stämningsfull och vacker dramatisk känsla sinnena spirar när man läser!jag bara älskar den!
2013-04-30

  Ljusletaren
Ord som berör ... tack!
Skrivit om gnistan idag och du om lågan ... tror vi är inne på samma spår eller ... /kram
2013-04-30

  Suzy med punkterna
Du är en fantastisk poetissa. Du skriver så nära att det känns som om jag var där.
2013-04-30

    dreamoflife
Möteslösa!
2013-04-30

  Monika A Mirsch VIP
"möteslösa" en underbart ord - får mig att spinna vidare: tänk om två möteslösa stötte på varann, blir det då till möte eller till lösan sand ...
2013-04-30

  Bibbi VIP
Helt underbar.
2013-04-29

    ej medlem längre
"den som gör en resa,

har något att berätta"
2013-04-29

  Per Rydberg
Syark, tydlig och berörande! Språkbilder som jag uppskattar mycket!
2013-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP