Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För precis två år sedan skrev jag dessa rader, då allting såg ut att ha stannat upp i naturen...


I väntan

 

Nu står allting stilla, tänker jag

och ser på björken och tulpanknopparna

Det är bara knoppar

knoppar

och varit så länge

- inget slår ut

Allt har stannat upp

i väntan...

 

I väntan

på värme och solljus

 

 

 

Allting har inte stannat upp

det går bara långsammare

lite mer försiktigt

i väntan...

 

I väntan sträcker sig allt levande

mot ljuset

ljuset finns trofast kvar, trots kylan

det vänder inte tillbaka

 

Ljuset består

Och fågelsången!

De har bestämt sig;

det är maj och vår

och sommaren är på gång

 

Att vinden är kall och rå

hindrar inte fåglar att sjunga

och svingande lyfta 

 

Nej, allting står inte helt stilla

 

Det går bara långsammare

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Lärling
Läst 442 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-05-03 15:59



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Skönt att få läsa en text som handlar om ljusare tider. Du skriver på ett bra sätt om vår otålighet, vilket inte är så lätt att verbalisera, du gör det bra.
2014-11-30

    ej medlem längre
Fint skrivet. Bra.
2013-05-25

  Siggesdotter
En bra och fin text som gestaltar känslan att "inget händer" att allt står still - fast det ändå inte är så. Skrev något liknande en gång i min dikt "När sommaren kom". Samma mirakel varje vår - lika förundrande!
2013-05-11

  Nina.H
Visst är det så..men det är
värt att vänta på!
Härlig läsning!
2013-05-10

  agneta pichler
vackert skrivet
2013-05-09

  Lindha W Gustavsson
Underbart uttryckt, du har en god poetisk ådra! Tummen upp!
2013-05-03

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vackert...det är bra att det går långsamt för då hinner man njuta mer...
2013-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Lärling
Lärling