Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

visserpedonam

Jag har både horn och gloria
men aldrig samtidigt
en gång låg det en kexchocklad under kudden

Vi hade så lågt till tak att vi bara fick tunnpannkaka hemma

När vi cycklade till plugget kasta mossan sten efter oss

Tacka fan man knöck äpplen

Ett glas Graacher Himmelreich efter läxorna,
det var standard hemma.
Vi diskuterade Newtons teorier
till tonerna av Chopin, när de andra barnsliga barnen
lekte indianer och blekansikten.
Farsan, de var min far det, och inte ville jag ha pommac i glaset.
Varenda huvudstad kunde jag
Och vad prosten anbelangar så kan han predika bäst han vill

För den där kaviar kufen är ju husmanskost hieroglyfer

Apropå äpplen
Nu spränger jag ambassader

Så slå igen bröluckan din nedrans limkokare
och spotta ut silver skeden

Akta dig va orättvis du är

Ställ mig vid soptunna när det är dags
så ska nog trasten kvittra en psalm god nog
för en hederlig äppelknyckare



sådeså




Fri vers av Kaptenlöjtnant
Läst 483 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-05-03 21:29



Bookmark and Share


  Schizooliza
Genial! Så fostrar man sin Kalle från kaviar till en helt vanlig ambassadsprängare med äppelknyckarbyxor:)
2014-10-22

  lodjuret/seglare VIP
Jag avskyr verkligen sär skrivningar. Den här texten utgör inget undantag. Däremot kan jag tänka mig att ha fördrag med resten. Mest med tanke på tidsbilden och att du inte hämmas att utelämna ord som äpplen och kexchoklad.
2013-10-11

  Schizooliza
Känns matinéfilm en regnig sommardag som e så rolig i sig så man ej behöver bry sig om handlingen:) lika lite som titeln: visserpedonam...??
2013-05-04

  Angel of love
Gillar denna..
2013-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant