Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtebarn

det är mitt i natten-mörkt
utan stjärnor och utan moln
världen omkring oss har upphört att exsistera
försvunnit med våra kroppar i sitt grepp

vi letar efter något i vårt ödeland
i magen känns att vi är nära
i magen känns en klump
ett växande barn finns däri
som inte fanns där i går

det sparkar på insidan av mig
och växer för fort
min kropp finns inte längre och nu
exploderar den snart

barnet är en varelse av mörker
vi har matat den länge
men nu är världen försvunnen och mitt barn 
är hungrigt på hat

det äter mitt hjärta
och allt är bra igen




Prosa (100-ordare) av Gerda Johansson
Läst 243 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-03 21:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att känna sig gravid av ett mörker det känns så igen!
2013-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Gerda Johansson
Gerda Johansson