Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag och barnen bryter banden



det blåser runt husen
i samlas runt elden
vi delar allt, barnen och jag

vi har gått vår väg
skurit alla band
alla band som band oss
från varann

till något ont
något mörkt och kallt
en avsides en hinsides
ensidig man


vi klarar oss ändå
min vän står på balkongen
han är på apoteket
i affären
han är överallt

aldrig mer ska någon
som talar med mig
bestämma vad som är fel
när jag berättar om min dag


det är jag som bestämmer vad som är fel
i min dag, när jag berättar för vem
som helst
och inte är det jag som bestämmer
att det är fel, på det du säger
eller det du känt

men när jag känner
du menar
att det jag gör är fel
och jag känner det du säger inte stämmer
då bestämmer jag
att du har fel

där har du fel
för det är inte alls som du säger
du kan inte säga jag har fel
det är fel
det är fel
det är fel


så nu bestämmer vi
mina barn och jag
att vi klarar oss utan dig
och vi har vår vän
på balkongen, apoteket
och i affären

det finns alltid någon
som inte är långt borta
som inte tycker vi gör fel när det inte är så
någon som tycker vi är bra som vi är
ändå



















Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-05-05 18:08



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Du skriver med en innerlig glöd..APPLÅD!
2013-05-06

  LenaJohansson VIP
eller så är förövaren en psykopat och inte alls ett offer....inte enligt honom själv iaf...
då skulle det vara ett offer för en störning i hjärnan möjligtvis och då kan man ursäkta sig med det medan man förgör och förstör livet för den som befinner sig i närheten....
2013-05-05

    ej medlem längre
Själv känner jag med


alla;




offer och förövare;




för även en förövare



är ett slags - offer.
2013-05-05

    ej medlem längre
Dina ord går rätt in med en styrka som berör.
2013-05-05

  Angel of love
Fantastisk!!
2013-05-05
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP