Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


vardaglig fest


   1
Ett glödande öga genomborrar den tunna slöjan av moln
flickor kommer ut från skolan med blockflöjter i händerna
de hälsar
                   de sjunger med ljusa röster                  det låter
                                      som när ett fönster öppnas
                 åh
                                                                  en handflata sträcks ut
                 känner efter


                          5
         in
Det regnar över Kärlekens labyrint
         ut
"en riktig labyrint?"         enklast tänkbara        
         in
murad av mjuk tegelsten på terrassen        
         ut
4 portar andas in ut in ut in ut in ut                
         in
den kvinnliga psykologilektorn skrattar      
         ut
(cigaretthest) åt ordet "kärlek"         åh
         in
någon försökte hänga sig på ett hotellrum i Paris
         ut
någon


                                              2
                                     "Var är alla öl?"                         
                        dricker en
                        pizza
                        håller upp
                        en mikrofon
                        av luft
                        som någon sjunger
                        i                             

                                                 3                                    
                                                              efter dansen
                                                 min heta hand om
                                                 din svala fot nyduschad när
                                                 det ljusnar

            6
         Den tibetanska ananasboken
         oskriven

                  4
               Det duggar över motorcyklarna
               över våra sinnen de gamla
               har kvar ringarna
               från sina bröllop
               med smak av ananas
               på tungan skrattar de
               åt våra höfter 
               ler åt vår lek

 




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 393 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-14 22:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP