Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PARTIPROGRAM

Med hjärtat rött
och huv`et blått
kan man åstadkomma
mycket gott.

Det vore inte
mycket värt - om
det vore tvärtom.




Bunden vers (Rim) av Jonas Hellström
Läst 227 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-17 10:57



Bookmark and Share


  Jonas Hellström
Tack för din kommentar. Du har rätt i, att denna möjligen måste kompletteras med en föreläsning för att bli helt begriplig. Själv tycker jag inte, att den är så alldeles långsökt (men å andra sidan är det ju jag som skrivit den).

Min tanke är dock inte, att den ska vara enbart roande. I klartext: ju fler människor som verkligen har hjärtat åt vänster, desto lättare är det att i ett samhälle tygla marknads-ekonomin och kapitalismen utan tvång (vilket jag och säkert många med mig skulle uppskatta).

Kooperativ, kollektiv, ideella föreningar med mera kommer då att utgöra den naturliga källan till välfärd. Därmed undanröjs också risken för maktmissbruk av politiker och tjänstemän - även opersonlig och tidskrävande byråkrati kan minimeras.

Detta är visserligen en utopi - men i ett partiprogram kan och bör man tillåta sig visioner. Möjligen skulle man kanske ha skrivit att hjärtat skulle vara "rödgrönt" för att vara helt korrekt.
2013-08-19

  Mats Henricson
Mer roande än begriplig............
2013-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Jonas Hellström
Jonas Hellström