Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det svåra


Skärvor och taggtråd

 

Ibland orkar jag inte leva

känslorna blir så smärtsamma att jag inte står ut

Jag vet att det är skrämmade att höra

Jag har försökt tala om det svåra med andra

men det är tydligt att  ingen orkar och ingen förmår

att ens bära denna skärva av mitt liv

Jag är också rädd men när jag ser skräcken i andras ögon

så jag tystnar jag

går in i mig själv och försöker överleva

intrasslad i taggtråd och

med mina skärvor utsppridda på golvet

 

Och jag vill bara att ni skall veta

att det är inte jag som väljer att må såhär

jag kämpar mig blodig i ensamhet

 

Jag kräver inte att ni ska förstå

då jag inser att det inte är möjligt

 




Fri vers av Undine
Läst 415 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-17 13:28



Bookmark and Share


  solvarg
Vacker skrivet om svåra saker <3
Känner så väl igen
2013-06-26

    Bellissima
Det är svårt att berätta om sitt mörker, och du har rätt i att de flesta inte vill höra det heller, och det förstärker känslan av ensamhet. Men du är inte ensam, och det finns så många som vet vad du talar om. Att skriva, är ett bra sätt att ventilera.
2013-05-20

  Lars Hedlin
Berörs djupt...
2013-05-17

    ej medlem längre
Smärtan i dina ord gör ont att läsa.
2013-05-17

    ej medlem längre
Jag tror att vi alla mer eller mindre kämpar mot den ensamhet och kamp som bor i oss. Att höra någon annan prata om detta skrämmer. Dels för att djupet i en annan människa kan skrämma och dels för att man blir påmind om sin egen inneboende ensamhet. Och rädslan inför den är nog den största.
2013-05-17

    ej medlem längre

verkligen berörande läsning ..
2013-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Undine
Undine