Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ett barn är fött

Ett frö sås för vinden

fladdrar till och landar som en rymdfarkost

Den välkommnande jorden sluter sig tätt omkring

Djup nere i det mörka fuktiga växer du upp innesluten

ut i luften föds en entitet av värme, ljud och lukt.

Ett barn är fött i denna värld och och sätter sina fötter

som en utomjording bland oss

Ett russin skrynklas sakta ut och blir till leende och en forskande blick

Du är här med din nyfikenhet och fulla tillit

Din skönhet är obefläckad som en vit linneduk

och försiktigt och skört sätter jag mitt märke på denna duk

så rädd så rädd att skapa fläckar på din renhet

Och åren går och dukningen blir mer och mer

somliga dukar slarvigt och skapar fläckar som inte ens

det dyraste fläckborttagnngsmedel rår på

Du är ändå vacker rakt igenom

din själ förmår inte ta upp en endaste fläck

det blir bara de ytliga fläckarna

För så är det, du är vacker under all smuts och allt ytte damm

Du är min blomma och mitt hopp om en ny bättre värld

du bär med dig löftet om ett bättre jag.

Spring fort min blomma, dra upp dina rötter och finn dig ny jordmån

tvaga din andes fläckar med himlens alla färger

Kom ihåg mig och berätta skrönor om din härkomst

och lägg till och dra ifrån där det passar

I min värld är du vackrast av alla blommor!




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-19 19:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken text, fantastisk, underbar- sådana är våra, allas, världens barn
2013-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP