Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gamla damen




Jag ser dig då och då
Undrar vem du är
Gamla damen
Med smutsiga kläderna
Luktar kiss så man måste hålla för näsan
Vi handlar på samma affär
Vem var du som ung
Vad gör du om dagarna
Har du haft ett värdigt liv
Jag hoppas det
Du är så söt
Med dina stödstrumpor
Stickade kofta
I 20 grader och sol
Dragandes på din vagn
Kanske var du drottning
I ett annat land
Gift med en kung
Vad vet jag
Har ju aldrig frågat dig..




Fri vers av Tess74
Läst 352 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-05-22 22:04



Bookmark and Share


  Undine
Känner igen mig. Jag tänker ofta på dessa udda typer man möter. Och det liksom sticker till i hjärtat. Jag tror och vet att de har en historia att berätta. Kanske skall du våga fråga henne.
2013-05-24

    ej medlem längre
En omtänksamhet som lyser igenom..bra !!!
2013-05-23

  S.A.I. Steve Lando VIP
vardaglighetens förnimmelse, gott fångat
2013-05-23

  Stefan Albrektsson
Vilken fin text, med så viktiga frågor och funderingar - kanske skulle du fråga henne? Jag lovar: varje människas liv är överfyllt av poesi.
2013-05-23

    ej medlem längre
"Vem var du som ung"
Mycket klok och ödmjuk fråga - en gång var hon ett litet barn - Vad hände? - Och när?
Fin dikt!
2013-05-23

  Lars Hedlin
VArmt ..me like!
2013-05-23

    ej medlem längre
Så bra!
2013-05-23

  Gerda Johansson
fantastiskt fint! vissa liv vill man veta allt om
2013-05-22

  Carina Bendix
Ödmjuka, sympatiska, fina tankar du delar med dig av!
2013-05-22

  Angel of love
Ja det finns de där man har funderingar över.
2013-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Tess74
Tess74