Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gjorde en tågresa för en månad sen till Skåne... då några tankar föddes som blev denna dikt. Eget foto taget för 3 år sen. Ljudfil: Dvorak - Slavonic Dance----->


Livståget

 

 

Jag är på ett tåg

en resa

längs ett spår

som leder mig bort

kanske för det mig hem

till ett landskap

till en avlägsen

främmande ort

 

 

 

Jag är inte ensam

på resan

så många färdas med mig

längs spåret

som går genom dalar

över kullar

som böjer sig

 

 

 

Vi undrar ibland

om tåget

ska föra oss dit vi vill

genom rädslornas dalar

går färden

genom skogar

där faror slår till

 

 

 

Stundom vi fruktar

stupen

vi längtar

till kärlekens äng

där blommorna

 prunkande doftar

som en renbäddad

älskogs säng

 

 

 

En dag

när tåget stannat

och målet 

för resan vi nått

då lättade, dansar vi

sjunger

över allt det nya

vi fått

 

 

 

Vi kramar

varandras händer

nu finns

ingen ensamhet mer

vi nådde vårt mål

för resan

och jublar

över det vi ser

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Siggesdotter
Läst 316 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-05-24 15:03



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Lysande vackert /kram
2013-06-04

  Maiah VIP
mycket fint diktat
2013-05-25

  ULJO
Fint poetat om livets resa
2013-05-24

  Eva Helene VIP
Så vackert och klokt du skriver om vår livsresa. Dina ord ackompanjerade av skön bild och musik fördjupar den goda känslan man får under läsningen.
2013-05-24

  Chawa VIP
Det var en fin jämförelse med allas livsresa - alla stopp och nya möten medan vi ser livet rusar förbi... Väl framme mötas av de som väntar oss...
Vackert - både dikt, musik och bild!
2013-05-24

  Nina.H
En härligt livsresa..med fina
naturillustrationer.. till fin
musik!
2013-05-24

  Lars Hedlin
Vackert beskirivet
2013-05-24

  walborg
Varmt tack
2013-05-24

    ej medlem längre
Dina ord och musiken därtill blir som en ljuvlig ballad för själen.
2013-05-24

  Lärling
Fina reflektioner kring vår livsresa.
2013-05-24

  ResenärGenomLivet VIP
Som livsresan...fina tankar...
2013-05-24

    ej medlem längre
Kanske det blir lite som Kristens resa, fast med tåg.
2013-05-24

    ej medlem längre
Så mycket tröst och trygghet det bor i din fina text. Här stannar jag ett tag och hämtar kraft.
2013-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter