Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

andning




andningen

ett av de glömda inseglen
sakta insett av de kippande skorna
andningen har viskat ur hennes modersstämma
andas
andas barn i värld

en gång glömde du andas
höll andan i mötet med skönheten
så vacker hennes blåskimrande skönhet
värmen så höljande modersöm
ljuset så starkt fadersförande
minde dig
din längtans urkälla

sömngångare skall du ej väcka med handslag

du glömde andas
andades djupt in
andades ut
jublande
skrik
vad viskar viskade din själ i det du andades in
jag lever och den andningen var samt är salighet
mötet med skönheten

jag firar mitt liv; du andades ut; jag firar mitt liv
det vilket de säger är barnets första skrik
hon lade dig till bröstet
sitt bröst
modern av alla mödrar
hon gav dig närings behov
skogar marker ängder sjöar de fem
du såg djupt in i hennes ögon
hon viskade
detta är din moder i vars vagga
du bäddades in
i vars vattenvagga
du bäddades in

och andningen är ett av det vilket belivar floderna i dig
floderna i allt
hur kan detta glömmas
återhållas
lyssna till skogarnas sånger
fåglarna
gryningsfåglarna
de håller icke sången åter
de sjunger med öppna strupar
utan att tänka följer de livets stämma
ändå gives fåglar symbolen av att tänka
och visst är de tanke
fåglarna är hjärttanke
drakarna vaggar fåglarnas sånger
vingfolken rör luften
de skänker dig andningsgåvan
tar du emot eller avvisar du denna gåva
vad är du i det ena
vad är du i det andra

andas i den innebörd du en gång gjorde
detta för att minnas skönheten du upplevde
så lever du i ta emot i avvisande i givande vidare
du är form du är formlös du är evig i din andning
och kanske är det därför människan stannar
njuter av bäckens porlandestämma
kanske är det därför hon ser
så djupt in i eldens lågor
andas
andas stjärnor planeter
ädelstensljus
andas eld vatten ånga
andas i vetskap av liv
och vet att varje gång du andas ut
viskar en stämma
jag tar hand om dig
vart och var än du befinner dig

andningsbön är ett vackert innebördsord
jag andas in mig
jag andas ut dig
stämman viskar
jag tar hand om dig
du är i ditt sanna väsen
du är i mig





Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 207 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-05-24 22:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Strålanderader
av grundessens
2013-06-09

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Tack för denna påminnande uppmaning.. glömmer ofta att andas..ja, det är så viktigt.. nu andas jag djupt. Det känns bra. :-)
2013-05-25

  Lars Hedlin
Livet infinner sig vackert....
2013-05-25

  Tarantaran
om andning, barn,
vattenvagga...
du skriver så
vackert att man
tappar andan!
2013-05-25

    ej medlem längre
Säger bara tack för denna.
2013-05-24

  Ninananonia VIP
Så vackert skrivet... tycker om...
2013-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser