Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I den falliska tiden hatar jag dansen.

Ett penseldrag på en canvas.
Jag svänger handleden på mitt fina sätt-
försöker göra tavlan rätt.
Vill fånga din skönhet och visa dig
att - Jo! Jag är visst en poet!

Jag blickar försiktigt över kanten-
över vida branten,
dit du sitter med rödbruna ögon och silkeslikt hår
och jag känner att än är det vår.

En rörelse så graciös, jag blir vilse.
Drömhud genom silke.
Jag drunknar för en stund
och står med öppen mund.

Men så,
Blickar möttes.
Ett hjärta hoppade över ett slag.
Analysera analysera.
Bör jag le?
Bör jag titta bort och bara vara cool?
Andas andas.
Mungipor dras, kinder blir röda.
Ett fniss, ögon dras bort.
Panik panik.
Idiot.
Varför.
Nej.









Om du bara visste,
om du bara visste hur jag försöker fånga dig.
En handledsväng täcker ett par rödbruna ögon.




Fri vers (Prosapoesi) av Vinterkungen
Läst 267 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-05-26 03:41



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Poetiskt och trovärdigt. Om någon
kärleksaffär, förmodar jag. (Vem har
inte DET - i sjätte sinnet, he-he!)
Hälsn, MR
2013-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Vinterkungen