Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömn.

Du som aldrig dömer, utan omfamnar

- Ta mig inte än

Du som kommer likt en gammal vän med tåget

- Ta mig inte än

Låt mig sitta här med dörren på glänt.
För inatt brinner känslor jag aldrig nånsin känt.
Kanske sänder du mig en bris.
Till mitt ensliga slott av is.
Som höstvinden sveper med sig vårens hopp,
Smeker du min nakna kropp.
Du kommer som kärlek från någon annanstans.
Ty jag vältrar mig i en värld som aldrig fanns.

- Ta mig inte än.




Fri vers (Prosapoesi) av Vinterkungen
Läst 354 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-12-11 01:03



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Om man fick vara vaken alltid ändå.
Utan å bli trött ! Det önskar jag ofta.
Samtidigt, mår man ju bra av sömn.
Bra skrivet!
2013-12-11

    samole
ta mig inte än

- en mycket mycket fin mening!

det ömma i att uppehålla sig stilla i en rörelse och att är är, blir nog mer och mer ovanligt

det upptäcker jag i dikten
2013-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Vinterkungen