Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ögonblomma




dina händer är lyktan
i nattens släckta

eldskålen
vilken lyser upp
mina fönster
slutna





säg
vad väver du



av regntrådar
väver
jag

duken



duken till gillet

folket samlas i
gryningsstämma


de
tonar in


färgerna

i stegvalvens
floder



hör du nyckelblomstren
öppna låsen


låsen till fäbodvallen
där klövern möter timotej

i kärrhökens
öga





fjädermolnet
fläktar träd

havets drömansikte



mandelblommen
andas

andas
fjärilsljus



sveper med mjuka tag
kammen genom

ebenholts


vit är
hårsmycket

givet av hans kärlek



vilken fäster
flätans
krona



hon fäller ut
risparasollet


skrider med mjuka
regnblad



in i

fjädervinden





han
vilken lade bron
mjuk över
sjöskruden


smeker
ådringens
långväga träddröm



havsfolken
är seglande snäckor

vita
i

solvind




han lyfter snäckan
snäckblåsaren

andas
där i



hans hjärttoner


en svävande
svan

landar i sjön



han
möter

lotusen
vilken för honom


viker ut
bladens skrift





fåglar
i vind
träd
i hav
moln
i berg



blomsterskruden
bär hennes drömmar
in i soldaning



hans leende är
regnbågsdroppars
glittrande
skönhet


opaler
stigna ur
grund





bryt ej
stjälken min

låt mig

vara


din

ögonblomma




i berg
moln
i hav
träd
i vind
fåglar




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 356 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-05-27 21:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
När ord gränsar till extas-vackert
och skimrandegod läsning så klart.

En stor uppgift för oss, dock,
för skrivandefolket -

hur långt, eller hur kort
var är början, var är slutet
smaka in
känna in

lägga till
och stryka
2013-06-09

  Marja-Liisa Koski VIP
Fantastiskt.
Du sänder en fjäderlätt vävnad och jag får vara en lycklig mottagare av den. Tack!
Kram!
ML
2013-06-03

  Sunlight
Underbar, som alltid, Själsöga!

"andas
fjärilsljus..."

"lotusen
vilken för honom

viker ut
bladens skrift..."

-Guldkorn ur dessa gyllene rader


2013-05-28

  Tarantaran
underskön ögonblomma..!

2013-05-28

    ej medlem längre
Din dikt är en äng av många blommor och vackert slut: "bryt ej
stjälken min
låt mig
vara
din
ögonblomma"
Skönt!
2013-05-28

  Ninananonia VIP
Underbar..är ögonblomman
2013-05-28

  Nina.H
Ljuv romantik...tänk att få vara
någons ögonblomma.. Vackert!
2013-05-28

    ej medlem längre
underbar poesi
2013-05-28

  Lars Hedlin
Som alltid en mästerlig och vacker dikt
2013-05-28

    Birgersdotter VIP
så vackert....
2013-05-27

  aol
så vackert skriftat vännen, och berörande,
2013-05-27

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Underbart vackert skriftat..
2013-05-27

    ej medlem längre
fantastiskt
2013-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser