Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

glaskupan



ett hölje skiljer mig
från dig
vackra ord
och gester
snuddar vid ytan
men kan inte tränga in
eller beröra
på djupet
endast med våld
kan du befria mig





Fri vers (Fri form) av Emme Anuelle
Läst 145 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-05-29 20:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
spänning i den här texten. jag läser våld som metafor. (duh!)
2013-05-30

  Peter Stjerngrim VIP
Våld befriar endast chimärt - ty det erbjuder blott bara
ett substitut till den glaskupa du befunnit dig i förut ...
Det enda som kan bidra till att lösa upp det hölje
som skiljer dig från den du vill nå - oavsett
om det handlar om en enskild individ eller världen som helhet ...
... är tillit, ett trovärdigt löfte om att kunna bli berörd
och innerlig värme tillsammans i en förening
som får dig att vilja nå ut tillräckligt mycket mer
än vad höljet i sig mentalt förhindrar dig ...
2013-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Emme Anuelle
Emme Anuelle