Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Imorgon bär det iväg till Skåne! Underbart!! Men vet inte hur mycket jag kommer hinna skriva - men om det blir, så kommer det inte finnas musik till, kan bara fixa det från en större dator än min Android! Egen bild o Ljudfil: Violin Katica Illenyi---->


Till Skåneland

 

 

Så vackert sprött

 

och grönt och skönt

 

i kvällsols sena timma

 

när allting lägger sig till ro

 

för att till friden hinna

 

 

 

Då lämnar jag allt i Din hand

 

jag ser framför mig

 

Skåneland

 

snart skall jag lugnet finna

 

 

 

Min väg ska leda mig

 

dit bort

 

där vallmon blommar

 

rött och flått

 

och allt som gjort mig

 

tyngd och trött - allt det

 

skall där försvinna

 

 

 

I glädje ska vi

 

njuta sen

 

min dotter som nu är

 

min vän

 

vi ska tillsammans prisa

 

och sjunga glädjevisa

 

 

 

För vi som var så långt ifrån

 

vi kommit nära gudskelov

 

och tacksamt tar vi

 

varje dag som nåd

 

från Dig - ett lån!

 

 




Bunden vers (Rim) av Siggesdotter
Läst 338 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-06-02 23:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Blodsbandsvänskap kan vara magisk.
Vad gott att ni kommit nära -
och
Välkommen till Skåneland :)
2013-06-05

  Ljusletaren
Njut och åter njut!
Tack för den fina Vallmon som är en av mina älsklingsblommor/kram
2013-06-04

  Nina.H
Önskar dig en skön tid
i Skåne med nära och kära...
Njut och må väl! Kramar!
2013-06-04

  ULJO
Fin poesi som jag gillar mycket
2013-06-03

  Lärling
Förväntansfullt och vackert och varmt.
2013-06-03

  Eva Helene VIP
Din vackra text andas förväntansglädje, fint och värmande!
2013-06-03

    Dan Myrbeck
Vackert skrivet och ha det så fint!
2013-06-03

  Linda CH VIP
En jättefin text! Varm, känslofull och sommardoftande!
2013-06-03

  Lars Hedlin
Vackra skåneland..där har jag bott för 8 år sedan.....
2013-06-03

  Bo Himmelsbåge
Ha det så skönt i Skåneland
vid Sveriges sydligaste kust
o strand
Hoppas att du där kan finna
ro o frid
i en mysig liten stuga
vid äng o lid
Glömma all oro som tyngt
själ o sinn
o bara finna glädje o närhet
med dottern din
2013-06-03

  aol
skönt ljuvligt skaldat vännen,
2013-06-02

  Chawa VIP
Gott och glädjesmittande vackert! Trevlig resa och njut av närheten och välkommen till Skåneland! :)
2013-06-02

    Birgersdotter VIP
Ljuvliga sommarord som döljer en djupare varm mening
2013-06-02

  ResenärGenomLivet VIP
Önskar dej en skön resa...
2013-06-02

    ej medlem längre
Sköna ord om den sköna sommaren och allt ljuvligt som väntar på dig. Ha det skönt och njut alla stunder.
2013-06-02

    ej medlem längre
Varma och livsnjutande klingar dina ord. Allt gott önskar jag dig i sommaren!
2013-06-02

  Fale Bure VIP
Önskar dig en trevlig resa...!
2013-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter