Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den som ser mer

 

Jag famlar  söker

vandrar fram och åter

strävar  skrattar  gråter

 

I snubblande iver

bland  läror  och idéer

anar jag plötsligt

 

blicken

 

hos den

som ser

 

mer

 

än alla vackra tal

alla blommor i världen

 

 som ser

 mer

 

än glansiga presenter

betyg och utmärkelser

 

som ser

mer

 

än alla andra

 

som ser

med

andra ögon

 

som ser

mer

 

än det som syns

 

som ser

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Lärling
Läst 424 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-06-06 17:43



Bookmark and Share


  Sunlight
Tycker mycket om denna dikt
Kommer att tänka på ett uttryck:
"det finns mer i seendet än det som ögat möter"

insiktsfulla rader
och väl gestaltat!
2013-06-23

  Anya VIP
Kloka ord om att hitta djupet i meningens tillvaro. Som ser mer! Tycker om!
2013-06-18

  M_Franke
Lysande, vacker och målande text, bravo!!
2013-06-12

  Stefan Albrektsson
Famlande sökandet där sökaren till slut inser att han/hon redan är funnen och sedd!! Ja, så är det: vi är oändligt älskade och sedda av Kärleken själv - där vill jag vara. Tack!
2013-06-07

  Ulf Lagerholm
Jag tycker om den här texten. Ja den som "ser" ja. Visst är det en gåva. Under stundom förstår jag att jag själv "ser" vad kanske inte alla andra ser. Det kan även vara tvärtom. Blind och ovetande passerar jag ting och skeenden, vilka för så gott som alla andra är "tydligheter" huggna i sten.

Det som är själva kärnan i min fundering vid din text, är just att denna dikt "ser". Och det är gott nog.
2013-06-06

  ResenärGenomLivet VIP
Mmm...någon att förlita sej på...någon som ser...mycket fint...
2013-06-06

  agneta pichler
ja det är tema nog så viktigt..

räcker inte med en blick
at veta alt skaffa sig uppfattningar osv..

sen finns dem som ser allt,, till och med de
man vill gömma skydda.. för omgivningens ögon..

kanske är det bra att vissa av oss är extra observanta..

för det som inte bara ögat når..

fint skrivet av dig



2013-06-06

    ej medlem längre
Ett litet mästerverk om mästarens blick och hur vi söker överallt, medans det ytterst är i honom vi finner ro- sedda och älskade i tro.
2013-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Lärling
Lärling