Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
konstaterande


Gorbatjov 75 år

Grattis! Den bäste statschef Ryssland haft, som tog initiativet till skrotandet av Sovjetunionen och till global avspänning, den som betytt mest för freden under tjugonde århundradet, omåttligt populär i hela Östeuropa för att hans initiativ föranledde rivandet av Berlinmuren och järnridån, och allt detta fick han bara fan för av sina egna ryssar.




Övriga genrer av Aurelio
Läst 466 gånger
Publicerad 2006-03-02 09:57



Bookmark and Share


  Nils Sondefors
Ja, jag håller med dig till 100%!
Nu i efterhand kan man ju även konstatera att förmodligen den stora olyckan var just kuppförsöket som fick till följd att Gorbatjov tappade inflytande och makt... Hade Gorbatjov fått verka ytterligare under några år i lagom reformeringstakt hade med all säkerhet Ryssland sett annorlunda ut i dag? Som det hela nu utvecklades blev det ju fritt fram för nomenklaturan att transformeras till allsköns skurkar och banditer! (Exempelvis oligarker och maffioso etc.) Tyvärr...
2006-03-21

    Richard
Sant.
Alla som var med i avvecklandet och motståndet mot Sovjetdiktaturen har kritiserats starkt och omtalas jämt negativt eller gås förbi.
Det blir genast påhopp om man säger något. Man måste vara "diplomatisk". Snackas bara skit om de.
Märks mycket tydligt.
Stalin, Lenin och Hitler fick mer stöd.
Fegt! Därför de fick makten. Lenin, Stalin och Hitler.
2006-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio