Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Män som tar

Han slukar kvinnor om natten
blicken sveper
revirets honor
rör sig mjukt och försiktigt

kaxigt lutad mot bardisken
bärnstenswhisky
loj rörelse i glaset
och spelet kan börja

en vridning på nacken
ögon noterar
klär av och sållar
lyfter glaset till munnen

står ledigt med benen isär
Armani omsveper kroppen
Breitling runt handleden
modellen för ett uppblåst ego

en hona stryker omkring
stannar upp och rotar
skyggt i sin väska
ger honom en blick
super in doften
av en riktig alfahanne

han betraktar henne likgiltigt
höga klackar och långa ben
putande bröst och stjärt
vänder sig demonstrativt bort

handen knuten hårt i fickan
pulsen i stadigt ökande
otåligt svällande
släntrar sen långsamt mot henne

har sen länge valt sitt byte

              @




Fri vers (Fri form) av Elina Vacker
Läst 338 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-06-12 09:40



Bookmark and Share


    Erika H
Har sen länge valt sitt byte...
När du skriver så här blir jag bara förbannad. Och det är det som är meningen. Att föda känslor hos den som läser. Att låta någon, om bara för en stund, gräva ner sig bland orden och göra sin egen tolkning.
En riktigt alfahanne... my ass! En riktigt bara är. Utan skitkostymer eller låtsasklockor. Denne man är inget annat än det uppblåsta ego som du skriver.
Och jag måste le för du är skicklig på att uppröra och röra om.
Tack...
2014-09-06

  Jordgubbsodlare
En vass framställning med intressant perspektiv. Texten målar upp ett scenario utan att vara överdrivet värderande. Ställer den här texten i kontrast till din tidigare, om berättarjaget som äter män. Ett stråk av David Attenborough med kamera på savannen fulländar scenen. Hur skulle de mänskliga alfaindividerna förhålla sig till det motsatta könet om inga preventivmedel fanns?
2013-06-14

  Kaptenlöjtnant
mycket bra läsning
2013-06-14

  Rosmarin
skoningslöst bra skildring
2013-06-14

  erkki
Töm och glöm?
Taskig dröm?
Hjärnan öm?
Höm?
Väldigt väl textat om schablonen nr 1. Några ord som kom till mig när jag läser in tomheten i situationen. Fast många tycks se detta som livet på en pinne. Pinne?
Kofta
Softa
Dofta
Ofta!
2013-06-12

  Tess74
Even better än den andra. Köttmarknad ur mannens synpunkt
2013-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker