Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kakadu





i krukan av spunnen
marmoråder



vilar bladen ur
timjanbädds
vita



kolibri svävar
i nektarskogens
orchideregn

kakaduor
strör vita fjädermoln
in i klarnade skyar



säg




vem
gråter vid min skuldra

i natten
vari
hjärtbladen andas
silvereld


vem fäller
ädelstenens strimma
in i skuggans
slutna öga



in i floden vilken bär
seglens skira slöjor


gråten är
droppar
ädelstenar


i cypressens
minnandes rede



vart
kommen är du
vandrare
ur fjällsnipa



vem strödde
daggens gryningspärlor
i ditt hår
i ditt skägg



lavan vajar
i vindens ängsullstofflor



björkfagra
susar fjällbäckens
havskänning




slut mig
i din famn




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 253 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-06-12 22:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"vem
gråter vid min skuldra
i natten
vari
hjärtbladen andas
silvereld"
Fint.
2013-06-13

  Lars Hedlin
Så innerligt och själsligt ....
2013-06-13

    ej medlem längre
Älskar att läsa dig!!!
2013-06-13

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Tycker mycket om att läsa.
Tack! :)
2013-06-13

    ej medlem längre
Som alltid är du unik i hur du kan hitta konstelationer i ditt språkbruk..

Du är en konstnärinna om något diffus ibland.. Men när man väl har greppat in det.. Dina dikter borde stå under modernistiskt tycker jag. Därför de följer starkt surrealismen i ett drömflöde långt bortom den strukturerade vakenheten..

- Nu menar jag det som något mycket positivt.. Det är få förunnat att kunna släppa det..



2013-06-13

    ej medlem längre
skuldra mot skuldra


lik


ängens "Huldra".
2013-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser