Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moln

Vita små kuddar
självklara att förstå
mjuka formationer
svävar i det blå

Moln under himlen
med olika nyanser
de åskburna sådana
bjuder till danser

Gråa dra de fram
och fyllda med vatten
behövliga moln
men mest om natten

Fjäderlätta varelser
så fröjdefullt att se
slöjmoln över himlen
får munnen att le

En del kan sola sig
i regnbågens glans
stilfulla i bilder
bär full elegans

Svarta och hotfulla
drar vissa fram
fyllda med oväder
för naturen en skam

Rosa i sin ton
för kärlekens stund
drömmen om den rätta
kring nätters blund

Sommarlätta moln
mot himmelens fönster
vackra att betrakta
som konstnärliga mönster




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 513 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-06-12 23:10



Bookmark and Share


  Lärling
Mycket vackert!
2013-06-17

  Rozsi.kovacs

kanon fin dikt om de underbara molnen bravo
2013-06-17

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om dina "bilder" av molnen...det finns så många sorter...
2013-06-13

  Sofhia Wirström
fina rader
mjuka
lätta som moln

2013-06-13

  bumerang
En molnfilosofisk studie, förmedlad av uppskattande ögon. Undrar vad molnen tycker om det som dom ser??
2013-06-13

  Nina.H
Fjäderlätt.. vacker och böljande
läsning! Underbar!
2013-06-13

  Eva Helene VIP
Mjukt och vackert!
2013-06-13

  Angel of love
Har alltid velat leva där bland molnen.
De har allt.
2013-06-13

  Carina Bendix
Åh, vad vackert om molnens olika skepnader! :)
2013-06-13

    ej medlem längre
Jag har ständigt genom livet, blivit alldeles fascinerad av moln! Hur enkla de än kan verka vara. Underbar text! Ser den som en hyllning till molnen. Tycker mycket om!
2013-06-13

  anits VIP
Underbart skaldat om moln
2013-06-13

  Marianne Räf
Superfin skildring av
moln i olika varianter.
Applåd, givetvis!
2013-06-12

    ej medlem längre
Vilken underbar text!
2013-06-12

  agneta pichler
Helt plötsligt älskar jag moln

Tack :)
2013-06-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO