Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Skåne känns själva himlen vidare och högre än runt Mälaren ... eget foto


Som himmelens blåa kupol

 

 

Som

himmelens blåa kupol

 

innesluter

omfamnar

 

spirande ängar

växande grödor

 

silkeslena

bländvita

sandstränder

 

tallpelarsalar

lövskogsprassel

 

vågskvalpslödder

och

rullande dyningar

 

spegelblanka

havsvikar

 

 

syrenbersåernas

fågelungar

 

den första flygturen

 

och

 

rosenknopparna

 

kan Du inte

glömma

 

*

 

välver Du

Dina kupade händer

 

som

ett skydd

 

över

 

sårbara

 

ömtåliga

 

människobarn

 

***

 

 




Fri vers (Fri form) av Siggesdotter
Läst 360 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-06-14 17:52



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Så vackert och skönt - och så tryggt med dessa välvda händer.
2013-06-20

  Nina.H
Den liknelsen var alldeles underbar..
trösterika vackra ord.. bildar ljuv
poesi.. smälter som en glass i solen!
Strålande!
2013-06-19

  Chawa VIP
En alldeles förtjusande kärleksdikt om mitt älskade Skåneland!! :)
2013-06-15

  Lärling
Så vacker bild du målar av skapelsen!
Tycker om att de kupade händerna omsluter allt också vi människobarn.
2013-06-15

  Eva Helene VIP
Ömsint betraktelse och du skapar den vackraste poesi.
2013-06-15

  walborg
Tack för underbara bilder
2013-06-15

  Lars Hedlin
VAcker värme och bilder..
2013-06-15

  ResenärGenomLivet VIP
Precis så...underbar beskrivning...
2013-06-14

  Bo Himmelsbåge
En vacker o kärleksfull dikt om den prunkande naturen o de sköra o ömtåliga männikobarnen under himmelens skyddande kupol ...
2013-06-14

    ej medlem längre
Berörande vackert....låter som Paradiset.
2013-06-14

    ej medlem längre
En fin bild av dina synintryck har du givit här under den vidsträckta skånehimlen.
2013-06-14

  Piann VIP
Så vackert skaldat,
jag finner inga ord.
Bokmärkes
2013-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter