Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Födelse, död och kärlek

 

Födelse, död och kärlek

starka och oemotståndliga

finns de alltid med

 

raserar

omformar

vänder upp och ned

     utan att fråga om lov

 

de går sina egna vägar

lämnar olika spår

tar inte hänsyn till person

 

ingen kan vi vara förutan

ingen kan vi stänga ute

 

födelse, död och kärlek

kommer från samma källa 

 

finns bakom varje dörr

närvarande i varje rum

 

döljer sig   oigenkännliga

visar sig   glimtvis

överrumplar   med stormstyrka

    förvirrar

    i ljus som mörker

 

födelse, död och kärlek

oundvikliga

följs åt  

oskiljaktliga

 

är konsekvenser

 

 är

Livet

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Lärling
Läst 399 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-06-15 15:38



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
Fina rader har du diktat. Flärdfritt berättande av vår vardagliga liv.
2013-09-02

  backsippa
Bra beskivet

evigheten något
som livet dansar ringdans med

2013-06-21

  Chawa VIP
Vackert och sant har du formulerat djupa tankar.
"Födelse, död och kärlek" - där kärleken sammanbinder allt både i intet och i alltet...
2013-06-18

  Nina.H
Så sant! De har konsekvenser
men är precis som du skriver..
de är livet. Mycket bra!
2013-06-16

  Kristina Wallbing
Fint skrivet om Livet!!
2013-06-16

  erkki
Visst hänger begreppen ihop, och visst är sambanden komplexa. Precis som din text. Det är väsentliga beståndsdelar i Livet som du skriver, men livet innehåller ju också mycket mera. En rätt ok text, tycker jag, ändå.
2013-06-15

  ResenärGenomLivet VIP
Åh, så väldigt bra skrivet...mycket tänkvärt...
2013-06-15

    ej medlem längre
Vackert formulerade ord som berör.
2013-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Lärling
Lärling