Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fjällmansvika


Setter i sola
Ho värmer sö gött skrötten

Lyssner på gössen som leker ve sjön
Vågera skvaler

Vinna smeker mi värmlänske skrött

Titter ut över salongen(namnet på sjön)
Ser skog o mark sö grann
Grönner
Ä rä rektit sant
Jora dä ärrä

I Fjällmansvika ska en va
Rulle tömmera hör da
Bare late sä
Inga jäkt
Inga töling
Allt åner sä,
Så ä live på fjällmansvika




Övriga genrer av smultroneken
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-17 14:20



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
en får tacke för denne fine dekta!
2013-07-10

  Osvalds_Dotter VIP
Vilka varma rader,
blev glad av texten!

Kommer gärne te fjällmansvika
ja å lellan nön dag =)
2013-06-18

    ej medlem längre
Jag gillar att höra värmlandsdialekt. Inte för mycket då jag tenderar att bli mycket aggressiv, men lite är alltid gott. Tycker inte om Fröding, inte ett dugg och hans dikter på detta mål tillhör väl bland de sämsta en "etablerad förf." har skitit ur sig. Men, som sagt, alla har sin stil och sina plågor att leva med.
2013-06-17
  > Nästa text
< Föregående

smultroneken
smultroneken