Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto


Regnbågen

 

Ljuset speglar

vattendroppens yta

på himlavalvet

kärlekens färger

löften att lita på

 

Våglängder av ljus

rött orange gult

grönt blått violett

böjer sig i båge

över jorden

 

Solljus och regn

bryts och delas

en andra regnbåge

kan skönjas i det blå

nära och lika varann

 

Ljuset färdas genom alla tider

speglar regn och blöta marker

tårar och människors hjärtan

solljuset famnar allt och alla

 

Kärlekens tecken

en himmelsk båge

vars slut ingen kan se

färgas av himmel och hav

 

och en öppen horisont

 




Fri vers (Fri form) av Lärling
Läst 352 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-06-18 19:35



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Vackert skaldat om regnbågen!
2013-06-23

  Madeleine Richter
Lätt och luftigt, gillar associationerna
2013-06-21

    ej medlem längre
Vackert!

'Kärlekens tecken

en himmelsk båge

vars slut ingen kan se

färgas av himmel och hav...'
2013-06-19

  aol
ja så fint du färglägger dikten med dina ord,
2013-06-19

  Kristina Wallbing
Jättefint om regnbågen! I vars nyanser vi alla ingår.. Jag var nyligen på en "Regnbågsmässa" i kyrkan där din dikt hade passat utmärkt att läsas ;)
2013-06-19

  Stefan Albrektsson
Fin färgrik text - tycker om de korta radernas rytmik. Och tänker på regnbågen och förbundet med Noa - ja, kärlekens tecken.
2013-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Lärling
Lärling