Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

de sju dödssynderna



Jag träder pärlor

på mitt radband

sju glimmande pärlor

i mörkret

för varje dödssynd

jag begår

Jag träder en pärla

för högmod

på mitt radband

hur jag älskar mig själv

hur jag höjer upp mig

till skyarna

att jag är en gudasänd

med ett budskap att förkunna

Jag träder en pärla

för girighet

på mitt radband

hur mycket jag älskar att äga

hur mycket jag älskar att få

dyrbara gåvor och presenter

hur jag aldrig kan få nog

att expandera mina ägodelar

mitt omättliga begär efter mera

Jag träder en pärla

för vällust

hur mycket jag dyrkar skönheten

som ideal

hur mycket jag älskar ett lustfullt

och syndfullt leverne

mitt beroende av sinnlig njutning

ett liv i lust och åtrå och dekadens

Jag träder en pärla

för avund

på mitt radband

hur mycket jag önskar jag vore en madonna

eller beundransvärd prinsessa

som vältrar sig i ett liv av lyx

och badar i ett överflöd av rikedom

att jag hade samma förmågor och fördelar

att jag vore lika berömd och rik

Jag träder en pärla

för frosseri

på mitt radband

hur mycket jag älskar att frossa

i god mat och dryck som en gourmande

hur mycket mer jag roffar åt mig än vad

jag behöver på en bågnande buffé

hur jag älskar den mörka chokladbiten

som smälter på min tunga

och sen att jag vill ha mer

Jag träder en pärla

för vrede

på mitt radband

hur mycket jag hatar de som skadar mig

och de mina

hur mycket jag vill hämnas

och få upprättelse

öga mot öga

tand för tand

Jag träder en pärla

för lättja

på mitt radband

hur jag älskar att ge efter

för motståndets minsta lag

hur jag älskar att vara lat

att hitta ursäkter när jag

inte orkar eller vill göra nånting

tråkigt eller jobbigt

Jag träder pärlor

på mitt radband

sju glimmande pärlor

i mörkret

för varje dödssynd

jag begår

men inte ångrar






Fri vers (Fri form) av Emme Anuelle
Läst 184 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-19 15:50



Bookmark and Share


  petter rost
Sanslöst rik sak! Om något fick utropas till Bekännelsen, skulle det bli denna text och därefter skulle den tävlingen vara avslutat en gång för alla. Kanske blir denna dikt din åttonde dödssynd, men då störtar du i alla fall med klackarna i taket! Fast det gör du inte med så mycket du har att ge.

2013-06-19

  Ulf D VIP
Ja det finns inga regler, fram för friska fläktar!
De största hindren är neurontunna!
2013-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Emme Anuelle
Emme Anuelle