Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt kära barnbarn Frida har alltid haft specialintressen hela sitt liv men de sista två åren är det krokodiler som gäller - allt ifrån hårda till mjuka, små och stora. Bilden har Frida ritat!


Som Fridas "krokodill"

 

 

Du som älskar

allt som lever och finns till 

min kära Frida

utesluter ingen

inget djur ska lida

inte ens de skrämmande

och farliga och stora

ja själva krokodilerna

tycker du är goa'

 

Du upptäcker det lilla

och kärleksfullt det näpna

du får mig att förundras

ja faktiskt börja häpna

 

Du älskar krokodilerna

som ligger där på lur

och inte bara fåglarna

vi mänskor har i bur

 

Du ser det ingen annan ser

som inte böjer sig

ja ser djupr ner

att detta odjur har en nos

som är så lik

en hjärteros

 

Tänk krokodilerna på stränder

tar sig glatt

en stilla tupplur

och tålmodigt så väntar

att det snart blir deras tur

 

De ligger där och njuter

med sina stora gap

bekymmersfria 

väntande

så kravlöst - fyllt av lat 

fast värmestrålar

skjuter dem

med heta gula pilar

de fortsätter

att njuta

mot drömmarna de ilar

och värmen mättar deras gap

från solens runda gula fat

 

***

 

Därför tror jag

att jag vill

bli som Fridas krokodill

vara lat

ja bara vara 

unna mig att vila

NJUTA

inte alltid fixa dona

inte springa kring

bara njuta

njuta mer

och just göra

 

INGENTING

 

 

***

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Siggesdotter
Läst 365 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-06-19 19:51



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Verkligen fint om din Frida. Hon är en riktig konstnär. Den vackraste krokodill jag sett har hon tecknat.
2013-07-11

  aol
verkligen fint gestaltar diktarjaget krokodilen
2013-06-27

  Lärling
Underbart! Barnen har mycket att lära oss.
2013-06-21

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det är inte så dumt att lyssna på barnen...finfin text...
2013-06-21

  Eva Helene VIP
Underbar text med klok konklusion! Jag kan förstå Fridas fascination inför dessa djur!
2013-06-20

  Lars Hedlin
Så varmt och inspireande! Man blir glad ;)
2013-06-20

    ej medlem längre
Blir varm av glädje när jag läser din underbara text!
2013-06-20

  Nils Teodor VIP
En dikt jag gillar
Tack för det
2013-06-19

  Maiah VIP
underbar text och krokodiler är fina i mjukisform....
2013-06-19

  walborg
Fantastiskt fin teckning
2013-06-19

  Nina.H
Ingen dum idé.. tänk att barn
kan få oss vuxna att tänka lite
längre.. och lära oss mycket om
livets små saker som vi ofta bara
springer förbi.. En applåd för Fridas
teckning och klokheter! Samt en
applåd för vacker dikt!
2013-06-19

  Chawa VIP
Även kokodilen har en själ - detta ser ditt barnbarn.
Att njuta - du anar inte hur rätt du har i denna dikt!! Kul denna! :)
2013-06-19

    ej medlem längre
En alldeles ljuvlig text!
2013-06-19

    ej medlem längre
Det är nog bra att vara lat ibland-för kroppen, att unna sig lite vila. Bra skrivet.
2013-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter