Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aqualung

Jag speglar mig i brunnen
njuter av den vågade ytan
lutar mig närmare kanten
för att se om sägnen är sann

ur djupet möter skuggor upp
händer som tar om mitt huvud
utför en tvingande bågböjning 
sväljer mig vid elementens kant

med en blå suck dras jag neråt 
till en stilla säregen värld
ljudlösa gap med hammarpuls
öppnas och prövar ett andetag

vattenströms il möter munhåla
sväljer och tvingar mig prova
att hålla luftgångarna öppna
bara på försök ett slag

jag svävar sakta mot botten
andas med blöta tunga tag
men hinner leende tjusas
över en märklig upptäckt

där nere finns liv av annat slag
ringlar runt likt mänskliga ålar
jag gnider mig mot en

och blir en av dem

              @




Fri vers (Fri form) av Elina Vacker
Läst 301 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-06-24 11:41



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
djupt och starkt uttryckt, i min läsning, om syrebrist och den frihet förändring kan vara...
2013-06-28

  erkki
Makalöst suggestiv! Lite som Jonah i valfiskens buk, men här handlar det om en annan kanske tyst, obehaglig och långsam värld.
2013-06-24

  Tess74
Vackert, mystiskt och skrämmande härlig text. Allt i ett :)
2013-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker