Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att vara kristen är att vara homosexuell

((Audio 1:))
Jesus är min frälsare
jag tillhör honom
ingen kan stoppa mej
från att tro på honom
för jesus är starkare än allt annat
och hindrar all ondska
som vill min väg förhindra
från att leda närmare Jesus
(texten kunde vara längre)

((Audio 2:))
du är inte klok
du är ologisk
du är rädd för att stå på egna ben
du tycker om massmord
du vill återinföra aga och kvinnoförtryck
du är trångsynt
du är feg
du är omodern
du är inte cool
du är mossig
du hänger inte med
du vill inte ge andra deras rätt till sin frihet att tänka och tycka vad dom vill
du vill ha krig mellan religioner
du vill förtrycka och förnedra homosexualitet
du stänga in all sexualitet i skuld och skam
du vill inte att folk ska försvara sig mot det som är ont
(texten kunde vara längre)

båda de ovanstående texterna kommer inifrån mej
den ena sidan vill att jag följer Jesus
den andra är fördomar mot kristna, som jag är rädd att andra ska döma mej med
den ena sidan vill att jag ska komma ut, fullt ut, offentligt!
den andra vill att jag stannar i garderoben


Det är något fundamentalt omänskligt med att stanna i en garderob

en garderob är alltid mörk inuti

och

ljuset lockar
mörkret skrämmer


den som är kristen

betraktad utifrån perspektivet av den som inte är kristen

kunde lika gärna vara den som är homosexuell, lesbisk, transsexuell, queer, bisexuell eller heterosexuell

betraktad utifrån perspektivet av den som inte är det

det finns ingen l o g i k, som kan förklara för någon annan varför du är något av dessa, så att den du berättar för varken förstår poängen med eller blir det du är

Bara kärlek kan.















(ps:
Provocerade det här dej?
Om ja:
Bra, då är det konst!)











Övriga genrer (Drama/Dialog) av TORUS
Läst 357 gånger
Publicerad 2013-06-25 03:22



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ibland blir jaget provocerat av att burkens lock sitter så hårt. Är det en hel hylla med burkar, är det då en installation?
2013-06-25
  > Nästa text
< Föregående

TORUS