Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nätter av törst


Nätter av törst

mitt öga dricker

nattens ljus

av blånad

skymningens ljumma eld

är oändligt sval

liksom himlen

de beslöjade molnen

blixtsnabba kameleonter

minuterna

på mitt armbandsur

snövita duvor

med ros i mun

flyger mig till mötes

i uppvaknandets

mjuka timma




Fri vers (Fri form) av Emme Anuelle
Läst 166 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-06-30 13:46



Bookmark and Share


  petter rost
Jo, nog hör de samman som Rochester påpekar. Och mellan dem alstras en oerhörd laddning som jag menar funkar även vertikalt, dvs om texter följer i rad ung enl formeln 'nätter, dagar av törst' eller med de separata rubrikerna kvar, ändå i en följd... Det viktiga är att inte behöva pausa i läsningen genom att gå från en sida till en annan utan att få dröja i de vackra orden och metaforerna.
2013-06-30

  Rochester
Denna och föregående borde stå bredvid varandra, som två spalter.
2013-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Emme Anuelle
Emme Anuelle