Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett första stapplande försök på hal is


den sovande i gobelängen



dagar av törst under febriga drömmar

sjuk vallmo vaggar lömskt på ängen

en famn av blomblad bäddar sängen

grön giftig sav av mörka underströmmar


stryker över ögonlocken som ömmar

den sovande med stygn i gobelängen

blommar i grönska i den våta terrängen

vattnet söver snart de mjuka sömmar


som håller ihop motivet som ses locka

de snövita liljorna runt huvudets krans

blommor som doftar av vällust barocka


blodröda rosor och en ensam blåklocka

skälver i manteln och i ögats trans

på madonnan den utslagna som pocka




Bunden vers (Sonett) av Emme Anuelle
Läst 262 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-07-02 13:26



Bookmark and Share


  Nanna X
har du läst Gilman: The Yellow Wallpaper? på tal om kvinnor som döljs i väggbeklädnader...
2013-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Emme Anuelle
Emme Anuelle