Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ännu ett haltande försök


den drömmande blomman




handen som plockar det yr i roten

mjölken skummar i snittet på blomman

den snövita liljan av oskuld den fromma

lossas i stjälken från huvudet till foten


den slocknade askan och bladen av soten

läggs i en cirkel runt blomman som domnar

bort i en drömsk dvala innan hon somnar

drömmer att bladen må visa henne porten


till ängen där hon föddes rusig och yr

ännu orörd hel utan ett blödande snitt

ja till bädd av blomster hennes fötter styr


i febriga drömmars rus hon våldsamt flyr

för att läka skadan i kroppens ömma mitt

med gröna fingrar som det onda såret syr




Bunden vers (Sonett) av Emme Anuelle
Läst 238 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-02 16:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Starkt med många intryck, lägger bläcket sina avtryck.


2013-07-02

  petter rost
Emme, redan andra försöket - om vi får tro dej! - och du är i topp med en sonett som i alla fall i mina öron har en alldeles egen ton i den formens värld. Fjäderlätt att läsa och ändå bär den några av dina tyngre symboler och metaforiska skrivningar. Man får gratulera . . .

2013-07-02

  Stefan Höglund
bildrik o eftertänksam bra
2013-07-02

  Nanna X
skummar och värker... fina bilder o rim.
2013-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Emme Anuelle
Emme Anuelle