Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar om tankar, en ljummen julikväll... Eget foto av regnbåge på Österlen Ljudfil: Katica Illenyi violin "I will wait for You"---->


Om tanken...

 

 

Om tanken är

som vinden

en sommarnatt så ljum

då rör den ömt

vid kinden

vid hals och nacke, mun

 

ömt försiktigt smeker den

som bara tankar kan

en mjuk och känslig varelse

så längtansfullt 

                                        - en man

 

 

 

 

Om tanken är som solen

som sprider av

sitt gull

när kväll mot afton lider

men värmer än

mitt hull

 

smeker den din varelse

du längtar efter smek

nog är väl tanken ljuvlig

fastän den är

                                        - på lek

 

 

 

 

Om tanken är som vågor

som sprider sig

likt ljus

då finns där inga hinder

den lyser upp

det hus

 

Där han så ensam vankar

med längtansfulla tankar

en dag når vågen drömmens kust

och vidrör  

                                        -  mannens bröst

 

 

 

 

Om tanken är som bågar

vi ser ibland

i skyn

när ljuset bryts så underbart

i färgprakt

över byn

 

Dig tankekraften hinner

en dag du där mig finner

när jag på bågen mot dig går

och du all

                                        - kärlek får

 

 

 

 

 

 

 Ulla-Maj 6 juli 2013




Bunden vers (Rim) av Siggesdotter
Läst 349 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-07-06 23:31



Bookmark and Share


  Lärling
Underbart foto! Och applåd för din dikt! Mycket fint!
2013-07-09

  Rozsi.kovacs

jätte vacker dikt om den goda fina tanken bravo
2013-07-09

  Chawa VIP
Jaa tänk hur mycket kraft det finns i tanken...!! Det är svindlande! Tack för en vacker dikt med fina rim!
2013-07-07

    Dan Myrbeck
Jättevacker!
2013-07-07

  ResenärGenomLivet VIP
Ljuvligt...tankarna böljar med i ord och ton...
2013-07-07

  Lars Hedlin
Underbara ömma värme toner ;)
2013-07-07

    Birgersdotter VIP
Mjuk och sinnligt fin
2013-07-07

  Eva Helene VIP
Mjukt, lekfullt och vackert om tankens magi.
2013-07-07

    ej medlem längre
Intressant att följa tanken när den förflyttar sig .......till mannen. Den flyter så fint rimmad genom raderna.
2013-07-07

  ULJO
Mycket fint skrivet
2013-07-07

    ej medlem längre
Åter igen bjuder du ett ljuvligt paket med läsnjutning; bilden, musiken och ordens skönhet blir som ett smycke.
2013-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter