Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solrostäckta tapeter

Jag minns min morfar som igår. Vid sitter vid bordet i köket, jag i hans knä. 

Morfar sörplar kaffe på fat och jag mumsar på mormors nybakta bullar. Jag är 4 år.

Solrostäckta tapeter. Bildligt talat. Mormors röd-vit rutiga förkläde. 

Kaffepannan på spisen. Tjuter att kaffet är klart. 

 

Morfar kunde allt. Han lärde mig klippa gräsmattan med "första klassens" gräsklippare. När den tuggade sig fram över gräsmattan lät det som när skaterna fightas över silvret.

 

Min morfar var " rallare" vid järnvägen redan som 8- åring. Lärde sig även

dricka " kaffekask" . Men han var också skomakare, bilmekaniker, skogshuggare

och mycket mera.

Sixten, för så hette han ,spelade dragspel i harmoni.

" Lilla vackra Anna" ljudade över " Bagis" nejder.

För så hette mormor. 

Ibland ropade morfar;- Mia, hämta flöjten så spelar vi! 

Jag hade en alldeles egen tvärflöjt i silver. Den var jag stolt över.

Sen spelade vi. "En gång du seglar i hamn", " Gamle svarten"

och " Min älskling du är som en ros" var några som låg på reportoaren.

Jag minns.

Minns när du min älskade morfar, "far", klackade om mina dansskor, satte järn

på steppskorna och visade mig hur jag hanterade  hammaren med spik. Sågen mot brädan. 

Vi fiskade duojag 


Gick mot Söderbysjön i hopp om gädda

 


På vintern åkte vi långfärdsskidor långt ut på isen, genom skogar fulla av mystik

Granars grenar böjda av tjock gnistrande snö.

 

 

-jo, jag minns för du finns i mig varje dag som igår

 


2013-07-07




Fri vers av Mia Sedvall
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-07 11:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mia Sedvall