Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

döden - hot eller befrielse


när är det egentligen läge att hota någon till livet?


- när någon är på väg att skära halsen av sig

- när någon sålt smöret och det var härsket

- när någon har cancer i hela kroppen

- när någon håller på att dö av ålderdom


hotet att leva dras vi med vareviga sekund, så what's the point?

skulle det inte vara bättre att säga att man hotar någon till att så småningom kanske avlida? fast det är klart, det låter ju inte lika coolt

men om man, eller jag då, säger till den snälle Polismannen; han hotade mig till livet

är då ett brott begånget? eller det kanske inträffat först efter jag dödat honom

tankar som delar en kväll som denna mitt itu...




Fri vers av Sanningsägaren VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-08 21:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket tänkvärt
2013-08-27

  Robert Jonsson VIP
Livet är en skuld som ständigt betalas av.
Gillar din frågeställning.
2013-07-09

    Han som går långsamt i regnet
för att knyta ihop en kväll som den här så är det som det är att vara död men det är som det är att vara levande också, det är ett sjå det också. Intressant text du.
2013-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Sanningsägaren
Sanningsägaren VIP