Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortglömd lek

Hon tar en spade
lekfullt i sin hand
glädje i morgonen
ett slott av sand

I skolgårdens grus
där rullar en kula
en bortglömd lek
tragiskt en smula

Dockan ska få kläder
så var det förr
det knackades ivrigt
på leklustens dörr

En koja i skogen
byggd i någon ek
påhitt och skratt
en bortglömd lek

På ängen den gröna
livets element
bullar och saft
gemenskap och skämt

Datorspelets värld
har visst tagit över
ett lekfullt sinne
är vad barn behöver

Kreativa tankar
en drake mot det blå
lekfullhet och glädje
så sant att förstå

Surfa med mobilen
mot barnen ett svek
att bygga i fantasin
en bortglömd lek




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 447 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-07-11 00:13



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, dagens lekar ser så annorlunda ut...fint beskrivet...
2013-07-14

  anits VIP
Bra skaldat om barns glömda lekar
2013-07-12

  Angel of love
Fantasin hos barn förtvinar , men svårt att inte låta de följa utvecklingen !
2013-07-11

  Siggesdotter
Ett mycket bra ämne du diktat så fint om.
Hör till genarationen vars minnen väcks
till liv av denna dikt om "Bortglömd lek"
2013-07-11

    ej medlem längre
Ja många förändringar har skett, tyvärr, det gäller att lära ut av det man minns till de små:)
2013-07-11

    ej medlem längre
En på sitt sätt mycket stark och berörande text. Du väcker tankar och känslor...
2013-07-11

  Marianne Räf
En intressant synpunkt i den sista
versen. Även det övriga - bra! :)

2013-07-11

  Maj-Lis VIP
Tack...mins så väl de du skriver om...lekar som var så trevliga
2013-07-11

  Eva Helene VIP
Ja, tyvärr blir barnen stillasittande inne på bekostnad av fantasifulla lekar utomhus.
Bra och tänkvärt!
2013-07-11

  Palett
Bra text om barns förändrade lekmönster i vår nutid.
2013-07-11

    ej medlem längre
Den tekniska utvecklingen har gjorta att barn inte längre har fantasi nog att kunna leka och ha roligt
2013-07-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO