Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fartkameran

Min bil den rullar fort
när gasen trycks ner
av fartens förtjusning
jag gärna vill ha mer

En snabb bil på vägen
den vill nog alla köra
en riktig frihetskänsla
som själen kan beröra

Att köra fort bär risker
för både liv och arm
bli stoppad av polisen
har inte någon charm

En älg kan vara vacker
där under himmel blå
men farlig i trafiken
det måste man förstå

Snö kan var skojigt
för barn så underbart
förrädiskt på vägarna
för fordon med fart

När oturen är framme
och olyckan står där
i vägens mitt och grinar
det blir till stort besvär

En kamera gör susen
den blixtrar i natten
bilfärden blir skönare
och säkrare vid ratten

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 344 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-05-13 08:16



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
mycket bra skriftat om vikten av fartbegränsning!
2024-05-13

  moboken^ VIP
Uljo! Det finns inga fartkameror på privat väg. Men man ska passa sig för rullgrus. Voltade med morsans bil, en Saab 99, tror det 1997, fick betala av böterna själv genom att vara kyrkvärd. Tror jag fick runt en 50kr i timman..

Bra text annars...
2024-05-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra påminnelse om vikten av att vara en vaksam och försiktig bilförare.
2024-05-13

  lodjuret/seglare VIP
Som så vanligt det ju är,
läsa rimmad text hela vägen det bär,
att krocka med varandra hör nöjesfältet till,
där kan människor träffas och dansa vill,
utan varken bil eller buss i mängden,
men vad kan jag med en rattfull bara 'häng den',
så gjordes väl med förr banditen,
här är nu den nya tiden hit än,
vad skall en stackars överkörd göra,
bara se glad ut när fartdårar köra??
2024-05-13

  Maria Sundelin VIP
Bra fångat om trafiken
2024-05-13

  Kungskobran VIP
Jag kör min bil med väldig fart
tycker det är ballt så klart
Mitt körkort de tog
för det de hade fog
böterna blev höga
jag överklagade det hjälpte föga
nu får jag cykla och gå
och emellanåt i bussen stå
det fungerar faktiskt riktigt bra
men körkort är ändå bra att ha
2024-05-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO