Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åkallan

Ni drakar och demoner;
Jag kallar er till strid.
Följ oss nu i spåren;
I detta krigets tid.

Hjältar finns det många;
Men drakarna är få.
Förutan edert bistånd;
Kan mördarna oss slå.
-----------------------------------
Höj er röst i stridens sång;
Och följ nu krigets tonartsgång;
In i jublande segersymfoni;
Med hjärtat fyllt av maktens harmoni.
-----------------------------------
Ni drakar och demoner;
Kom, hör min sorgesång.
Stolta stod vi kvar;
På fältet där en gång

Med svärd i hand och skölden hög;
Vi sjöng vår segerhymn;
Men livet var ej till för oss.
Vår död var stolt men grym
--------------------------------------
Tänk nu åter på denna strid;
Långt därborta i svunnen tid!
Stolta vi slogs för vårt fädernesland;
Mot döden så mörk, med sin kalla hand.
---------------------------------------
Med svärd och sköld i morgonsol;
Vi slogs vår sista strid;
För det vi trodde var så sant;
Och det som vi svor eden vid

Långt i fjärran hördes dån;
Och lugnet det var dött.
Där svärden klang i soluppgång;
Blev fältet färgat rött
---------------------------------------
Sörj nu de av er som dött,
Gläd er nu för dem som fötts.
Be en bön för att kriget tågar ut,
Låt freden segra i vår värld till slut.
-----------------------------------------




Fri vers av Calendula
Läst 629 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-03-04 13:39



Bookmark and Share


  Sjörövarbabe
Mäktigt. Jag känner mig upprymd när jag läser din text. Och lite sorgsen...
2006-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Calendula
Calendula